Kotlety s česnekovou majonézou
Seznam surovin
Na 4 porce:
- vepřové maso 4 kusy (kotlety)
- olej olivový (trocha)
- bylinky 1 hrst (nejlépe tymiánu nebo majoránky)
- sůl
- pepř
Česneková majonéza:
- žloutek 1 kus
- olej olivový 175 mililitrů
- česnek (1 - 2 stroužky rozetřené na kašičku)
Postup přípravy
1. Kotlety potřete olejem, osolte a opepřete a pak je zprudka opečte na troše rozpáleného oleje na pánvi (nebo na grilovací pánvi), až chytnou barvu.
2. Posypte je bylinkami a ihned podávejte s česnekovou majonézou, prošlehanou tyčovým mixérem z uvedených surovin. Jako příloha se hodí například křupavý bílý chléb.
Poznámka k receptu
Co nejjednodušší příprava, například ogrilování nebo osmažení, kotletkám prokáže největší službu!
Načítám komentáře...