Kotlety s cibulovou marmeládou
Seznam surovin
- vepřové maso 4 porce (kotlety)
- olej olivový 4 lžíce
- šalvěj 4 listy
- koriandr 1 lžička (drcený)
- pepř černý 1 lžička (čerstvě drcený )
- sůl
Na marmeládu:
- cibule červená 500 gramů
- voda 0,8 decilitru
- víno červené 0,7 decilitru
- máslo 50 gramů
- cukr 50 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a špetku soli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přisypeme cukr, zalijeme vínem s vodou a rozvaříme. Pak
snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud není cibule měkká a neodpaří se téměř všechna tekutina. Pokud se tak stane dříve, než je cibule rozvařená, přiléváme po troškách teplou vodu.
Mezitím lehce naklepeme kotlety okolo kosti, potřeme je solí utřenou se šalvějí, posypeme drceným pepřem a koriandrem a z obou stran je zprudka opečeme v pánvi na oleji. Přendáme je do pekáčku
a dopečeme ještě 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
Kotlety rozdělíme na talíře, podlijeme je šťávou z pekáčku a doplníme nočky cibulové marmelády.
Načítám komentáře...