Kotlety s hráškem a mátou
Seznam surovin
- olej 50 mililitrů
- tymián 1 snítka
- bazalka 1 hrst
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- vepřové maso 4 kusy (kotlety)
- sůl
- mrkev 1 svazek (mladá)
- hrášek 400 gramů (mražený)
- cibule 1 kus (menší )
- máta 1 svazek (čerstvá)
Postup přípravy
Z oleje, nasekaných a utřených bylinek (tymiánu a bazalky) a pepře připravíme marinádu.
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a potřeme hotovou marinádou. Takto připravené kotlety urovnáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při 220 °C asi 50 minut.
Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka. Spolu s hráškem necháme ve vodě projít varem a ihned scedíme. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hrášek s mrkví a chvíli podusíme.
Upečené kotlety ochutíme nakrájenými mátovými lístky.
Načítám komentáře...