Kotlety z bagouna
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta s kostí)
- vepřové maso 4 plátky (uzený bůček)
- zelí bílé 200 gramů (mladé hlávkové)
- vývar masový 1,5 decilitru
- pivo světlé 1 decilitr (10°)
- cibulka lahůdková 1 kus
- máslo 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej slunečnicový 2 lžíce
Postup přípravy
Zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Osolíme ho, promačkáme a necháme 15 minut odležet. Pak šťávu slijeme a k zelí vmícháme nadrobno nasekanou cibulku. Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem v každé z nich směrem od kosti prokrojíme kapsu. Vnitřky kapes mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme je připraveným zelím.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme naplněné kotlety a zprudka je opečeme, asi 3 minuty z každé strany. Výpek i s masem přeložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Ke konci pečení kapsy obložíme plátky bůčku.
Hotové maso zabalíme do alobalové fólie, výpek přelijeme do kastrůlku a svaříme asi na polovinu množství. Přilijeme pivo, opepříme, osolíme, prošleháme a krátce povaříme. Kapsy rozbalíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou pivní šťávou.
Poznámka k receptu
Kapsy podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými bramborami.
Načítám komentáře...