Pečené kotlety s kedlubnovým zelím
Postup přípravy
1. Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte, aby se maso při pečení nezkroutilo. Vložte ho do pekáče a přidejte oloupané celé cibule, stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté
na 180 °C a pak trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte ještě asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté
a při teplotě 180 °C, aby cibule krásně zezlátly a stroužky česneku byly pěkně naglazované. Buďte ale opatrní, maso se nesmí přesušit!
2. Na kedlubnové zelí nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpuštěném sádle ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Pokud je potřeba (kedlubny jsou sušší), přilijte trochu vody. Nerestujte dlouho, kedlubny musí zůstat křupavé. Osolte,
opepřete, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) provařte.
3. Podávejte s menšími bramborami uvařenými v celku ve slupce (mohou se také opéct).
Načítám komentáře...