Pikantní chilli kotlety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Chilli papričky nakrájíme nadrobno (můžeme je předem zbavit semínek) a vložíme do misky. Přidáme sójovou omáčku, med, olej, prolisovaný česnek a zázvor a vše dobře rozmícháme. Kotlety na okrajích na několika místech lehce nařízneme, naklepeme je, potřeme připravenou směsí a naskládáme do zapékací mísy. Překryjeme je alobalem, uložíme v chladu a necháme přes noc marinovat.

Pak jednotlivé kotlety opatrně vyjmeme tak, aby marináda stekla zpět do mísy, zprudka je opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty) a vložíme zpět do mísy. Potřeme je zbylou marinádou rozmíchanou s vínem, podle chuti osolíme a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem nebo italskými plochými houskami - ciabattami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...