Pikantní chilli kotlety
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety bez kosti)
- paprička chilli červená 4 kusy
- česnek 4 stroužky
- víno červené 1 decilitr (sladké)
- sójová omáčka 1/2 decilitru
- olej 1/2 decilitru
- med 4 lžíce
- zázvor 1 lžička (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Chilli papričky nakrájíme nadrobno (můžeme je předem zbavit semínek) a vložíme do misky. Přidáme sójovou omáčku, med, olej, prolisovaný česnek a zázvor a vše dobře rozmícháme. Kotlety na okrajích na několika místech lehce nařízneme, naklepeme je, potřeme připravenou směsí a naskládáme do zapékací mísy. Překryjeme je alobalem, uložíme v chladu a necháme přes noc marinovat.
Pak jednotlivé kotlety opatrně vyjmeme tak, aby marináda stekla zpět do mísy, zprudka je opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty) a vložíme zpět do mísy. Potřeme je zbylou marinádou rozmíchanou s vínem, podle chuti osolíme a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem nebo italskými plochými houskami - ciabattami.
Načítám komentáře...