Pikantní vepřové kotlety s kapustou
Seznam surovin
- kapusta 700 gramů
- povidla 3 lžíce (švestková)
- vepřové maso 4 porce (kotleta bez kosti)
- česnek 2 stroužky
- koření chilli 1/2 lžičky
- sójová omáčka 2 lžíce
- nové koření 1/2 lžičky (mleté)
- ocet jablečný 2 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř bílý (mletý )
Postup přípravy
Zahřejte povidla se lžičkou vody, přidejte sójovou omáčku, nové koření a pepř a dobře rozmíchejte.
Kotlety lehce naklepejte, osolte, položte na (nebo pod) rozžhavený gril a grilujte z každé strany asi 7 minut. Během grilování maso potírejte švestkovou marinádou.
Jablečný ocet smíchejte se 3 lžícemi vody, solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj chilli, rozetřený česnek a kapustu a krátce opékejte. Přilijte zředěný ocet, přiklopte a duste asi 4 minuty při mírné teplotě. Potom pánev odkryjte, zvyšte teplotu a kapustu vařte do odpaření veškeré tekutiny. Podle potřeby dochuťte kapustu.
Maso rozdělte na talíře, obložte kapustou a podávejte s rýží.
Načítám komentáře...