Pikantní vepřové řízky
Seznam surovin
- vepřové maso 4 porce (kotlety)
- pomeranče 1/2 kusu
- koňak (40%) 1 lžíce
- olej 3 lžíce
- paprika feferonka 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- mrkev 2 kusy
- cibulová nať 2 kusy
- cibule červená 1 kus
- šťáva 250 mililitrů (mrkev-pomeranč )
- moučka škrobová 1 lžička
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Řízky lehce naklepejte, osolte, pokapejte šťávou z 1/2 pomeranče smíchanou se lžící koňaku a nechte rozležet. Na pánvi vytřené olejem nebo na grilu maso opečte z obou stran doměkka.
Zpěňte na oleji drobně nakrájenou feferonku, na nudličky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené mrkve, nasekané naťové cibulky a na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.
Smíchejte šťávu se škrobovou moučkou, citronovou šťávou, solí, pepřem, nalijte na zeleninu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Maso rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s rýží.
Načítám komentáře...