Řízečky a la Louis podle Ilony Svobodové
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (řízky)
- mouka pšeničná hladká
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cukr
- víno bílé
- cibule 1 kus
- rajčata 5 kusů
- smetana na vaření 150 mililitrů
Postup přípravy
Vepřové řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme. Potom je osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a necháme dusit doměkka.
Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na každé dáme na špičku nože cukr. Pak je osmažíme na zbytku oleje, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou, propichujeme je, otočíme a pak ještě pomalu dusíme. Časem přidáme smetanu.
Na talíři se pak šťáva z masa promíchá se šťávou z rajčat. Je to úžasné jídlo a jako příloha k němu se hodí bageta nebo rýže.
Načítám komentáře...