Řízečky a la Louis podle Ilony Svobodové

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme. Potom je osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a necháme dusit doměkka.

Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na každé dáme na špičku nože cukr. Pak je osmažíme na zbytku oleje, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou, propichujeme je, otočíme a pak ještě pomalu dusíme. Časem přidáme smetanu.

Na talíři se pak šťáva z masa promíchá se šťávou z rajčat. Je to úžasné jídlo a jako příloha k němu se hodí bageta nebo rýže.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...