Rokfórové kotlety
Seznam surovin
- cibule 2 (malá)
- sádlo (na opečení, nebo olej)
- zeleninová směs 1 sklenice (ďábelská - kdo nerad pálivé, může použít nakrájenou červenou papriku)
- vepřové maso 4 plátky (kotlety s kostí)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- víno červené 1 decilitr
- česnek 1 stroužek
- sýr s modrou plísní 125 gramů (Niva, nebo Rokfór)
Postup přípravy
Oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli osmahneme v pánvi na rozehřátém sádle nebo oleji. Přidáme ďábelskou směs a promícháme. Do pánve vložíme kotlety a opečeme je z obou stran. Osolíme je, opepříme a dusíme pod pokličkou za průběžného podlévání červeným vínem doměkka.
Měkké maso potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným nebo rozdrobeným rokfórem, pánev opět zakryjeme pokličkou a sýr necháme roztéci.
Maso rozdělíme na talíře, přidáme omáčku z pánve a podáváme například s vařenými těstovinami.
Poznámka k receptu
Místo kotlet můžete použít plátky krkovice, které nemají kosti a jsou šťavnatější (ale také kaloričtější).
Načítám komentáře...