Sendvič s vepřovým masem a naloženou okurkou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (pečeně bez kosti)
- bageta 6 kusů
- pepř cayenský 1 lžíce
- okurka salátová 1 kus
- ocet jablečný 3 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- olej 2 lžíce (rostliný)
- med 2 lžíce
- majonéza 100 mililitrů
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso očistěte, osolte, opepřete a posypte kajenským pepřem. V pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Pak ho přendejte do zapékací mísy, podlijte vodou a pečte na 180 °C asi 30 - 40 minut podle výšky masa.
2. Mezitím nakrájejte okurku na tenká kolečka a v misce prošlehejte ocet, olej, med a ¼ lžičky soli. Okurku naložte do zálivky a nechte odležet - když ji necháte naloženou jen pár hodin, zůstane svěžejší, za den nebo za dva získá výraznější kyselou chuť. Obojí se k masu výborně hodí, rozhodnutí tedy necháváme na vás. Petrželku nasekejte a vmíchejte do majonézy.
3. Maso nechte zchladnout a nakrájejte na tenké plátky. Rozřízněte bagety, spodní část potřete ochucenou majonézou, na ni vyskládejte plátky masa a nakonec přidejte okurku. Maso chutná nejlépe, když je ještě vlahé nebo má pokojovou teplotu. Pokud ho tedy skladujete v lednici, nezapomeňte ho včas vyndat.
Načítám komentáře...