Vepřová pečeně netradičně
Seznam surovin
- vepřové maso 1,5 kilogramu
- sýr polotvrdý 7 plátků (Eidam)
- cibule 3 kusy
- slanina anglická 50 gramů (plátky)
- hořčice plnotučná 7 lžiček
- kečup 7 lžiček
- sádlo 2 lžíce
- voda (nebo vývar na podlévání)
- koření 2 lžičky (na gyros)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrojíme na plátky silné asi 1 cm, tak aby celá pečeně držela pohromadě. Maso pak dobře ze všech stran i v zářezech dobře osolíme a okořeníme.
Do každého zářezu vetřeme 1 lžičku hořčice a kečupu a vložíme kolečko cibule a plátek sýra. Povrch masa překryjeme plátky anglické slaniny a převážeme kuchyňskou nití.
V pekáči rozpustíme sádlo, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vody nebo vývaru, obložíme kolečky cibule, přiklopíme poklicí a dáme péct. Asi po 40 minutách sundáme poklici a dopékáme ještě asi 20 minut , dokud není maso měkké a s křupavou kůrčičkou.
Načítám komentáře...