Vepřové kotlety s celerovohruškovou remuládou
Seznam surovin
- strouhanka 140 gramů
- česnek 1 stroužek
- vepřové maso 4 plátky (kotlety)
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- vejce 2 kusy
- olej olivový 2/3 decilitru
- máslo 20 gramů
Na remuládu:
- majonéza 75 gramů
- hořčice dijonská 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- celer 250 gramů (oloupaný)
- hrušky 1 kus (oloupaná, zbavená jádřince)
Postup přípravy
V misce smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, trochu pepře a soli. Přidáme nastrouhaný celer s hruškou, promícháme a remuládu dáme stranou.
V míse smícháme strouhanku a rozmačkaný česnek. Kotlety osolíme, obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v česnekové strouhance.
Na pánvi rozpálíme olej s máslo, vložíme obalené kotlety a osmažíme je z obou stran. Pak je rozložíme do pekáče a vložíme ještě na 8 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou remuládou.
Načítám komentáře...