Vepřové kotlety s jablky a dýňovým pyré

Seznam surovin

Maso:

Pyré:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dýni rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Vsypte ji na plech vyložený pečicím papírem, přidejte neoloupaný česnek, osolte, opepřete, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

2. Cibuli i jablka nakrájejte na tenké klínky. Kotlety osolte, opepřete a posypte drceným fenyklem. V pánvi rozpalte olej a opečte je dozlatova. Udržujte v teple. Do výpeku pak vsypte cibuli a jablka, opečte je, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Vařte asi 10 minut, aby se šťáva zredukovala.

3. Česnek vyloupejte a spolu s dýní rozšťouchejte nebo rozmixujte na pyré. Podávejte s masem, cibulí a jablky.

Poznámka k receptu

Vepřové si skvěle rozumí s jablky, to je známá věc. Zdůrazněte kontrast mezi výraznou chutí masa a sladkostí jablek a jako přílohu podávejte dýňové pyré. Pokud by na vás bylo sladkého přece jen příliš, polovinu dýně v pyré můžete nahradit bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...