Vepřové kotlety s jablky a dýňovým pyré
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 4 kusy (kotlety bez kosti)
- fenykl 1 lžíce (drcený)
- cibule 1 kus
- jablka 1 kus
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Pyré:
- dýně 1 kus (Hokaido malá)
- česnek 4 stroužky
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Dýni rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Vsypte ji na plech vyložený pečicím papírem, přidejte neoloupaný česnek, osolte, opepřete, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
2. Cibuli i jablka nakrájejte na tenké klínky. Kotlety osolte, opepřete a posypte drceným fenyklem. V pánvi rozpalte olej a opečte je dozlatova. Udržujte v teple. Do výpeku pak vsypte cibuli a jablka, opečte je, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Vařte asi 10 minut, aby se šťáva zredukovala.
3. Česnek vyloupejte a spolu s dýní rozšťouchejte nebo rozmixujte na pyré. Podávejte s masem, cibulí a jablky.
Poznámka k receptu
Vepřové si skvěle rozumí s jablky, to je známá věc. Zdůrazněte kontrast mezi výraznou chutí masa a sladkostí jablek a jako přílohu podávejte dýňové pyré. Pokud by na vás bylo sladkého přece jen příliš, polovinu dýně v pyré můžete nahradit bramborami.
Načítám komentáře...