Vepřové kotlety s kapustičkou
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (kotleta)
- kapusta růžičková 200 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 větvička
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kotlety očistěte, lehce naklepejte a z obou stran nařízněte, aby se nezvedaly. Okořeňte a potřete trochou olivového oleje. Nechte chvíli marinovat.
Kapustičky propláchněte, odstraňte svrchní lístečky a zarovnejte košťálek. Pak je překrojte na poloviny. Vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte asi čtyři minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou.
Kotlety opečte zprudka nejlépe na grilovací pánvi. Uchovejte v teple. V malém kastrůlku rozehřejte trochu olivového oleje a restujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte kapustičky a prohoďte. Lehce osolte a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Kapustičky můžete opražit také na nakrájené anglické slanině. Dodá jim vynikající šmak. Krásně zelenou barvu a příjemnou chuť si zachovají, pokud dodržíte postup. Když je necháte dlouho vařit nebo je nepropláchnete studenou vodou, zešednou a budou mít nepříjemně sirnatou chuť.
Načítám komentáře...