Vepřové kotlety s krustou
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta)
- mandle 40 gramů (nasekané)
- olej 2 lžíce
- pepř 1 lžíce (čerstvě drcený)
- hořčice celozrnná 3 lžičky
- hořčice ostrá 1 lžička
- sůl
Na salát:
- brambory 600 gramů
- cibule červená 200 gramů
- cuketa 150 gramů
- olej slunečnicový 4 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl 2 špetky (podle chuti )
Postup přípravy
V misce smícháme obě hořčice, mandle a drcený pepř. Kotlety zlehka naklepeme a zprudka je z obou stran opečeme v pánvi na oleji. Osolíme je, potřeme mandlovou směsí, rozložíme do zapékací mísy, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme je doměkka a dozlatova.
Rozdělíme je na talíře, doplníme bramborovým salátem, podlijeme trochou výpeku z masa a ihned podáváme.
Salát:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme je a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do mísy. Přidáme omytou cuketu nakrájenou na jemné plátky, vychladlé brambory, olej a citronovou šťávu, osolíme a opatrně promícháme.
Načítám komentáře...