Vepřové kotlety s opečeným bramborem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotlety s kostí)
- brambory 600 gramů
- paprika zauzená 1 lžička
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Brambory nakrájejte na plátky a osolte. v pánvi rozpalte 3 lžíce oleje a opečte dozlatova. osolte a opepřete maso a poprašte ho uzenou paprikou. Když jsou brambory téměř hotové, rozpalte v další pánvi 2 lžíce oleje a opečte maso. než se dodělá, rozmixujte petrželku s olejem. Kotlety přelijte bylinkami a podávejte s bramborami.
Poznámka k receptu
Zkuste dodat klasickým kotletám trochu jinou chuť. uzená paprika se postará o zajímavé kouřové aroma, „pesto“ z hladkolisté petrželky zase dodá šťavnatost.
Načítám komentáře...