Vepřové kotlety se salátem z cizrny a rajčat
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety, celkem asi 720g)
- koriandr 1 lžička (mletý)
- kmín 1 lžička (mletý)
- pepř cayenský 1/4 lžičky (mletý)
- citronová kůra 2 lžičky (nastrouhaná)
- olej olivový 1 lžíce
Na salát:
- cizrna 300 gramů (z konzervy)
- rajčata 500 gramů (masitá)
- cibule červená 1 kus
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nasekaný)
- máta 1 lžíce (čerstvá, nasekaná)
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- omáčka steaková 4 lžíce (Hellmann´s)
Postup přípravy
V míse smícháme mletý koriandr, kmín, pepř, citronovou kůru a olej, v této směsi obalíme kotlety a necháme je přikryté 3 hodiny (nebo přes noc) marinovat.
Cizrnu scedíme a nasypeme do mísy. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, koriandr, mátu, citronovou kůru a steakovou omáčku, promícháme a salát uložíme do chladničky.
Marinované kotlety opečeme z obou stran na grilu (z každé strany asi 5 minut) a podáváme je s připraveným salátem.
Načítám komentáře...