Vepřové kotlety se šťouchanými brambory
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotlety s kostí)
- brambory 600 gramů
- hořčice dijonská 2 lžíce
- hořčice hrubozrnná 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 3 lžíce
- olej řepkový 5 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte obě hořčice, olej, ocet, lístky tymiánu, sůl a nahrubo namletý pepř. Do vzniklé marinády naložte kotlety a nechte odležet 20 minut.
2. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Když jsou téměř hotové, rozpalte pánev a opečte na ní kotlety z obou stran dozlatova. Mezitím slijte brambory a nahrubo je rozšťouchejte s máslem a nasekanou petrželkou. Ihned podávejte s kotletami.
Poznámka k receptu
Kotlety jsou skvělým kusem vepřového – mají jeho robustní aroma, přesto jsou ale hotové za chvilku. Když použijete kotlet bez kosti, bude chuť jemnější a jídlo hotové ještě rychleji.
Načítám komentáře...