Vepřové kotlety se žampiony
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety)
- hranolky 1 balení (bramborové)
- žampiony 200 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sádlo (nebo olej, na opečení)
Postup přípravy
Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem každou na okrajích a u kosti na několika místech nařízneme, aby se při opékání nezkroutily a dobře propekly. Pak je z obou stran naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme do ní kotlety a zprudka je z obou stran opečeme. Přidáme nakrájené žampiony a společně ještě krátce osmahneme, až jsou houby i vepřové maso měkké (je-li třeba, podlijeme maso trochou vody nebo vývaru). Mezitím usmažíme hranolky (nejlépe do fritéze), necháme je odkapat na savém ubrousku a osolíme.
Vepřové kotlety upravíme na talíře, rozdělíme na ně žampiony i se šťávou z pánve, přidáme usmažené hranolky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Kotlety a žampiony můžete opéct každé zvlášť. Nejprve opečte kotlety (máte-li rádi křupavou kůrčičku, poprašte je nejprve moukou). Do zbylého výpeku pak vložte plátky žampionů a krátce je orestujte nebo poduste s trochou vývaru. Hranolky můžete upéct také na plechu v troubě.
Načítám komentáře...