Vepřové maso s cibulí na víně
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (kotlety bez kosti, nebo plec)
- cibule 750 gramů
- víno bílé 100 mililitrů
- sádlo 100 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na slabá kolečka a trochu osolte.
Maso vložte do sádlem vymazaného pekáče, obložte cibulí a přelijte rozehřátým sádlem. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 250 °C, teplotu stáhněte na 220 °C a maso upečte doměkka.
Podle potřeby ho během pečení podlévejte vodou. Nakonec přilijte víno a chvíli poduste. Podávejte s jakkoli upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Cibuli můžete zkombinovat a použít polovinu bílé a polovinu červené.
Načítám komentáře...