Vepřové plátky s fazolkami a cizrnou
Seznam surovin
- vepřové maso 8 plátků (kotlety)
- fazolky zelené 1 balení (mražené)
- cizrna 2 konzervy
- rajčatový protlak 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a na oleji osmahneme z obou stran. Zmírníme teplotu, přidáme zbylý olej, nakrájený česnek, mírně podlijeme.
Vmícháme rajský protlak, necháme přejít varem, přidáme propláchnutou cizrnu a zmrzlé fazolky.
Přikryjeme pokličkou a po 5 minutách případně podlijeme, opepříme, případně podle chuti dosolíme.
Poznámka k receptu
Semena cizrny můžete vařit, smažit či pražit. Nechcete-li použít už předpřipravenou v plechovce, měli byste vědět, že se vaří dlouho, až 2 hodiny. Tepelnou úpravu můžete urychlit jejím namáčením (minimálně 4 hodiny) nebo naklíčením.
Načítám komentáře...