Vepřové závitky s houbami
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety bez kosti)
- slanina anglická 4 plátky
- houby 200 gramů (čerstvé, nebo sušené)
- vejce 2 kusy
- smetana zakysaná 3 lžíce
- sádlo
- mouka pšeničná hladká
- vývar
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Sušené předem asi na hodinu namočte do vody a pak nechte okapat. Na rozehřátém sádle houby poduste, osolte a opepřete. Přidejte vejce, nechte srazit a směs odstavte.
Plátky masa naklepejte, osolte a na každý položte plátek slaniny. Potřete je houbovou náplní, zaviňte a omotejte nití nebo zajistěte jehlou. Závitky osmahněte na sádle ze všech stran a potom duste doměkka. Během dušení podlijte horkým vývarem.
Hotové závitky uložte v teple, šťávu zaprašte hladkou moukou, dolijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 5 minut povařte. Nakonec omáčku zjemněte zakysanou smetanou, vraťte do ní maso a prohřejte. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...