Vepřoví šneci
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (kotleta bez kosti)
- vepřové maso 200 gramů (uzený bok, krájený na plátky)
- špenát 100 gramů (listový)
- olej 2 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Maso rozkrojíme na co největší plát a naklepeme také na co největší plát. Osolíme je a opepříme, poklademe slaninou a listy špenátu.
Plát pevně stočíme do válečku a kolmo jej nakrájíme na kolečka – šneky. Šneky podélně napíchneme na kovové jehly nebo na namočené dřevěné špejle. Potřeme je trochou oleje a necháme odležet minimálně 1 hodinu.
Šneky pečeme na středně rozpáleném grilu z každé strany asi 5 min. Podáváme je s hořčicí, kečupem, majonézou a speciálními studenými omáčkami a chlebem.
Načítám komentáře...