Výborné kotlety pečené v cibuli
Seznam surovin
- vepřové maso 5 plátků (kotlety bez kosti)
- cibule 5 kusů (velká)
- slanina anglická 5 plátků
- sýr tvrdý 5 plátků
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
Postup přípravy
Kotlety omyjte, osušte, naklepejte, nařízněte na okrajích a osolte a opepřete. Vložte je do pekáčku vytřeného olejem a na každou položte plátek slaniny a plátek sýra. Cibuli nakrájejte na kolečka a pokryjte jí maso se sýrem, lehce osolte.
Do pekáče nalijte 4 lžíce vody, překryjte alobalem a dobře utěsněte. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, po 10 minutách snižte na 180°C a pečte dalších 50 min.
Pokud chcete, aby se vytvořila kůrčička, 15 minut před koncem pečení sundejte alobal.
Poznámka k receptu
Podávejte s rýží nebo opečenými bramborami.
Načítám komentáře...