Vydatná klobásová kotleta
Seznam surovin
- cibule 1 kus (velká)
- klobása 125 gramů (šunková)
- máslo 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- majoránka 4 snítky (nebo půl lžičky sušené)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1/2 svazku
- vepřové maso 4 plátky (kotlety)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej řepkový 2 lžíce
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a společně s klobásou je nakrájejte na drobné kostičky. Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte klobásku, osolte, opepřete, vmíchejte jemně nasekanou majoránku a petrželku.
Kotlety omyjte, osušte, lehce naklepejte a ostrým nožem do nich vyřízněte kapsu. Naplňte je připravenou směsí, upevněte jehlou a obalte v hladké mouce. Olej zahřejte ve velké pánvi a kotlety na něm opékejte z každé strany asi 4 minuty.
Podávejte s bramborovým salátem.
Načítám komentáře...