Zapečené kotlety s broskvemi a sýrem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety)
- sýr 200 gramů (Eidam, Madeland, Čedar apod.)
- broskve 2 kusy (kompotované, rozkrojené na půlky)
- vejce 2 kusy
- slanina 4 plátky
- strouhanka 1 lžíce
- olej
- kari (mleté)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vepřové kotlety po stranách na několika místech nařízneme ostrým nožem (aby se při pečení nezkroutily), naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pak je pokapeme olejem a necháme uležet v chladu nejméně 2 hodiny.
Připravené kotlety vložíme do větší pánve s rozehřátým olejem a zprudka je krátce opečeme z obou stran. Maso přeložíme do pekáčku a na každou kotletu položíme plátek slaniny a půlku kompotované broskve.
Sýr nastrouháme do misky, přidáme vejce a strouhanku, dobře promícháme a dochutíme špetkou soli, pepře a mletého kari. Touto směsí překryjeme broskve na kotletách, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 10 minut, dokud se sýrová směs na povrchu neroztaví a nezezlátne.
Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.
Poznámka k receptu
Použijte tenčí plátky slaniny, aby se během krátkého zapékání stihly dobře propéct a byly křupavé.
Načítám komentáře...