Zapečené kotlety s pepřovou kaší
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety s kostí)
- šunka parmská 4 plátky
- víno červené 1 decilitr
- olej olivový 1/2 decilitru
- rajčatový protlak 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- sůl
Na kaši:
- brambory 300 gramů (moučné, oloupané)
- smetana 0,8 decilitru
- pepř 2 lžičky (drcený)
- hořčice ostrá 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Brambory překrájíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vody.
Kotlety lehce naklepeme, zprudka je opečeme v pánvi na oleji, osolíme a rozložíme na plech. Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se štáva nevyvařila).
Uvařené brambory scedíme, prolisujeme do mísy, přimícháme hořčici a pepř, postupně vmícháme tolik smetany, aby kaše nebyla příliš řídká, a podle chuti ji osolíme.
Plátky šunky stočíme do kornoutků, každý položíme na jednu kotletu, zakryjeme je kopečkem kaše a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Hotové kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme je povařenou štávou z pánve a podáváme se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...