Zapečené vepřové kotlety v zelí
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety zbavené kostí)
- cibule 3 kusy (menší)
- sádlo 2 lžíce
- paprika zelená 3 kusy
- rajčata 2 kusy
- zelí bílé 400 gramů (sterilizované v sladkokyselém nálevu)
- klobása papriková 200 gramů
- brambory 600 gramů
- víno bílé 100 mililitrů
- smetana zakysaná 1 kelímek
- majoránka
- paprika sladká (mletá)
- kmín
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kotlety vykostěte, naklepte a na okraji nařízněte. Osolte, opepřete a v kotlíku na sádle opečte.
Maso vyjměte, do pekáčku přidejte nakrájenou cibuli, lehce ji osmahněte, posypte mletou paprikou, přidejte nakrájené zelí, papriky a na kostky nakrájené brambory, klobásu nakrájenou na kolečka a opečené maso.
Zalijte vínem a pečte asi 15 minut. Vše zalijte zakysanou smetanou a dopečte.
Načítám komentáře...