Zapékané brambory s kotletou
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (kotlety, i s kostí)
- brambory 600 gramů
- lečo 1 sklenice (kupované, nebo čerstvé paprika a rajčata)
- smetana na šlehání 1 kelímek
- sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme a dáme do vymazané větší zapékací mísy.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky (raději na tenčí) a střídavě klademe vrstvy brambor, zeleninového leča (můžeme ho nahradit čerstvými oloupanými rajčaty a paprikami). Brambory po vrstvách lehce osolíme.
Celé to zalijeme šlehačkou a přikryjeme víkem zapékací mísy. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 - 150 °C dvě hodiny.
Mezitím si můžete dát kafíčko, přečíst si knížku nebo se věnovat sami sobě.
Načítám komentáře...