Krkovice na grilu
Seznam surovin
Na maso:
- vepřové maso 4 kusy (4*150g)
- fazolky zelené 400 gramů
- slanina 4 plátky
- olej olivový 50 mililitrů (+ 1 lžíce)
- víno bílé 50 mililitrů
- kmín římský 1/2 lžičky
- rozmarýn 1 snítka
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl mořská (maldonská)
Salát:
- směs listových salátů 200 gramů
- rajčata 1 kus
- paprika 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- ocet Balsamico 1 lžíce
Postup přípravy
1. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn. Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s olejem. Do této marinády vložte maso a nechte odležet pár hodin, ideálně přes noc.
2. Fazolky nasekejte na větší kusy, slaninu nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a nechte vyškvařit slaninu. Přidejte fazolky a chvilku opékejte, dokud nezměknou. Pokud chcete všechna jídla připravit venku u grilu, můžete fazolky vcelku poskládat vedle sebe, „cik cak“ jimi provléknout celý plátek slaniny a napíchnout je na dvě grilovací jehly (každou z jedné strany). Vznikne jakási fazolková „podložka“, kterou snadno ugrilujete. A nehrozí, že něco propadne do uhlí.
3. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova. Mezitím nakrájejte zeleninu, zakápněte ji balsamikovým octem a promíchejte. Sundejte maso z grilu a posypejte je maldonskou solí a pepřem. Podávejte se salátem a zelenými fazolkami.
Poznámka k receptu
I když bývá krkovice obecně považována především za „jídlo pro chlapy“, marináda s římským kmínem jí dodá rafinovanou chuť, které neodolají ani nejněžnější ženy. Tomu se říká grilovací rovnoprávnost.
Načítám komentáře...