Krkovice na grilu podle Koko
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 4 kusy (krkovice po 150 g)
- fazolky zelené 400 gramů
- slanina 4 plátky
- olej olivový 50 mililitrů (+ 1 lžíce)
- víno bílé 50 mililitrů
- kmín římský 1/2 lžičky
- rozmarýn 1 snítka
- pepř 2 špetky (čerstvě mletý)
Na salát:
- salát hlávkový 200 gramů
- rajčata 1 kus
- paprika 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- ocet Balsamico 1 lžíce
Postup přípravy
1. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn. Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s olejem. Do této marinády vložte maso a nechte odležet pár hodin, ideálně přes noc.
2. Fazolky nasekejte na větší kusy, slaninu nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a nechte vyškvařit slaninu. Přidejte fazolky a chvilku opékejte, dokud nezměknou. Pokud chcete všechna jídla připravit venku u grilu, můžete fazolky vcelku poskládat vedle sebe, „cikcak“ jimi provléknout celý plátek slaniny a napíchnout je na dvě grilovací jehly (každou z jedné strany). Vznikne jakási fazolková „podložka“, kterou snadno ugrilujete. A nehrozí, že něco propadne do uhlí.
3. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova. Mezitím nakrájejte zeleninu na salát, zakápněte ji balsamikem a promíchejte. Sundejte maso z grilu a posypejte maldonskou solí. Podávejte se salátem a fazolkami.
Načítám komentáře...