Pikantní vepřové kuličky
Seznam surovin
- vepřové maso 650 gramů (vykostěná a namletá krkovička)
- chléb toastový 5 plátků (tmavý)
- vejce 1 kus
- oregano 1 lžíce (sušené)
- omáčka 1 lžíce (aglio peperoncini)
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 3 stroužky
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (čerstvá)
- sýr Parmezán 2 lžíce (jemně nastrouhaný )
Postup přípravy
Toastový chleba rozmixujte, polovinu smíchejte s jemně nasekanou petrželkou, sýrem, solí a pepřem.
Vepřové maso umelte společně s česnekem a cibulí, dejte do mísy, přidejte žloutek, druhou půlku rozmixovaného chleba, oregano, aglio peperoncini, sůl, pepř a dobře vymíchejte (i v hnětači).
Bílek lehce rozmíchejte, z masové hmoty utvořte 8 koulí, obalte je v bílku a pak v sýrem a petrželkou ochuceném chlebu. Koule naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby a při teplotě cca 180 °C pečte asi 45 minut.
Podávejte se zelným salátem nebo dušeným zelím a různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Pokrm můžete přelít jogurtovou omáčkou
Načítám komentáře...