Toskánská krkovička
Seznam surovin
Na 4 porce:
- vepřové maso 4 kusy (krkovička)
- cibule červená 2 kusy
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- oregano 1 lžička (sušené)
- kmín římský 2 lžičky (drcený)
- olej olivový 150 mililitrů
- med 2 lžíce
- sůl
- pepř
Salát:
- rajčátka cherry 250 gramů
- rukola 100 gramů
- olej slunečnicový 100 mililitrů
- ocet vinný 100 mililitrů (bílý)
- víno bílé 50 mililitrů
- hořčice dijonská 2 lžíce
- cukr moučkový 2 lžíce
- pepř bílý 1 lžička
- med 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na kousky a vložte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte lístky rozmarýnu a rozmixujte téměř dohladka. Přidejte oregano, římský kmín, olej, ocet a med. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády naložte krkovičky a nechte odležet alespoň 2 hodiny (marinovat můžete i přes noc, v tom případě vynechejte sůl a maso osolte až těsně před grilováním).
2. Do větší misky vlijte slunečnicový olej, vinný ocet, víno, hořčici, cukr, pepř a med a podle chuti osolte. Metličkou směs šlehejte, dokud se nespojí a nevytvoří emulzi. Rukolu a rajčátka vsypte do misky, lehce promíchejte a zalijte zálivkou.
3. Naloženou krkovici dejte na maximálně rozpálený gril, opečte z obou stran a podávejte se salátem
Poznámka k receptu
Jemná červená cibule se postará o skvělou, nasládlou marinádu, kterou výborně doplňuje pikantní římský kmín a čerstvé bylinky.
Načítám komentáře...