Vepřová krkovice s červeným zelím a špekovými bramborovými knedlíky
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (krkovice bez kosti)
- česnek 3 stroužky
- sůl
- kmín
- cibule 2,5 kusu
- máslo 100 gramů
- zelí červené 800 gramů
- ocet 3 gramy
- cukr krupice 3 lžíce
- sádlo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
Na knedlíky:
- brambory 600 gramů (uvařené)
- špek 60 gramů
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na čtyři plátky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vše zasypeme dvěma nakrájenými cibulemi, podlejeme trochou vody a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě při 130 ˚C asi 2,5 hodiny.
Výpek slejeme do kastrůlku a zašleháme do něj máslo, aby omáčka zhoustla.
Zelí pokrájíme, zalejeme vodou, ochutíme octem, cukrem, solí a kmínem a uvaříme doměkka.
Zbývající cibuli nakrájenou na kostky orestujeme na sádle, přisypeme mouku a touto jíškou zahustíme zelí. Ještě krátce povaříme. Plátky masa podáváme s knedlíky a zelím.
Knedlíky:
Z brambor nastrouhaných nahrubo, opražených kostek špeku, mouky, vejce a soli vypracujeme těsto. Vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě 12 minut.
Načítám komentáře...