Vepřová krkovice s červeným zelím a špekovými bramborovými knedlíky

Seznam surovin

Na knedlíky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájíme na čtyři plátky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vše zasypeme dvěma nakrájenými cibulemi, podlejeme trochou vody a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě při 130 ˚C asi 2,5 hodiny.

Výpek slejeme do kastrůlku a zašleháme do něj máslo, aby omáčka zhoustla.

Zelí pokrájíme, zalejeme vodou, ochutíme octem, cukrem, solí a kmínem a uvaříme doměkka.

Zbývající cibuli nakrájenou na kostky orestujeme na sádle, přisypeme mouku a touto jíškou zahustíme zelí. Ještě krátce povaříme. Plátky masa podáváme s knedlíky a zelím.

Knedlíky:
Z brambor nastrouhaných nahrubo, opražených kostek špeku, mouky, vejce a soli vypracujeme těsto. Vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě 12 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...