Vepřová krkovička v šouletu
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (krkovice)
- kroupy 200 gramů
- hrách zelený 200 gramů (sušený)
- sádlo 60 gramů
- cibule 1 kus (střední)
- cibulka jarní 1 kus
- česnek 4 stroužky
- kmín 1 špetka
- pepř 1 špetka (čerstvě mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Kroupy i hrách odděleně propláchneme vodou a namočíme přes noc do studené vody. Pak hrách i kroupy uvaříme každé zvlášť doměkka, scedíme a kroupy ještě propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na jemné plátky.
Plátky krkovice po stranách na několika místech nařízneme, lehce je naklepeme, posypeme kmínem, zprudka je opečeme na troše sádla na pánvi, osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme trochu vody, necháme ji zvolna odvařit a odstavíme z ohně.
V kastrolu rozehřejeme část zbylého sádla a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme kroupy, hrách a česnek, osolíme, opepříme, krátce opečeme a na závěr do šouletu vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Pekáček vytřeme zbylým sádlem, naplníme ho polovinou šouletu, přidáme opečené maso, zakryjeme ho druhou polovinou šouletu, zalijeme výpekem z pánve a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C.
Načítám komentáře...