Vepřová krkovička v šouletu I
Seznam surovin
- kroupy 200 gramů
- hrách zelený 200 gramů (sušený)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- vepřové maso 4 plátky (krkovice)
- kmín
- sádlo 60 gramů
- sůl
- pepř černý (čerstvě mletý)
- cibulka jarní
Postup přípravy
Kroupy i hrách odděleně propláchneme a namočíme do dvou hrnců přes noc do studené vody. Každé zvlášť uvaříme doměkka, scedíme. Kroupy propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na jemné plátky. Krkovici po stranách na několika místech nařízneme, lehce naklepeme, posypeme kmínem, zprudka opečeme na troše sádla na pánvi, osolíme a opepříme. Do pánve nalejeme trochu vody, necháme ji zvolna odvařit a odstavíme z ohně. V kastrolu rozehřejeme část zbylého sádla a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme česnek, kroupy a hrách, osolíme, opepříme. Krátce opečeme a na závěr do šouletu vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Pekáček vytřeme zbylým sádlem, naplníme ho polovinou šouletu, přidáme opečené maso, zakryjeme ho druhou polovinou šouletu, zalejeme výpekem z pánve a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Načítám komentáře...