Vepřová pečeně s kmínem a tymiánem
Seznam surovin
- vepřové maso 1,5 kilogramu (krkovička )
- sůl
- kmín (drcený)
- tymián 1 lžíce
- sádlo 1 lžíce
Postup přípravy
Vepřovou pečeni omyjte, osušte a částečně odřízněte od kostí. Kosti očistěte ostrým nožíkem. Do masa vetřete sůl, kmín, rozemnutý tymián a nechte hodinu odpočinout.
Maso opečte na větší pánvi potřené sádlem, přendejte do pekáčku, trochu podlijte, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a upečte doměkka. Po chvíli teplotu snižte na 180°C. Maso podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou.
Podávejte s různě upravenými bramborami, bramborovými nebo houskovými knedlíky, zelím či špenátem.
Poznámka k receptu
Takto upravená pečeně je také výborná za studena s hořčicí, křenem, kyselými okurkami, chlebem a pivem.
Načítám komentáře...