VEPŘOVÉ SE ZELENINOU NA ASIJSKÝ ZPŮSOB
Seznam surovin
- olej řepkový 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vepřové maso 500 gramů (krkovice)
- cibulka jarní 4 kusy
- mrkev 2 kusy
- zelí 1 kus (pak choi )
- rybí omáčka (pár střiků)
- ředkvičky 1 svazek
- sójová omáčka 1 lžička
- semínka sezamová (loupaná na posypání)
- nudle rýžové 1 balení
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na tenoučké plátky, cibuli na půlměsíce. Česnek podrťte a nasekejte nadrobno. Ředkvičky rozkrojte na čtvrtiny, jarní cibuli i mrkev nakrájejte na šikmá kolečka. Pak choi podélně rozpůlte. Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou.
2. V pánvi wok rozehřejte olej. Zprudka na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a ještě minutu restujte. Vhoďte maso a za stálého míchání/prohazování zprudka restujte. Jakmile se maso zatáhne, zakápněte rybí omáčkou a nechte odpařit.
3. Přidejte zeleninu, sójovou omáčku a ještě 2 minuty restujte. Nezapomeňte prohazovat, aby se směs pěkně osmahla a promísila. Na závěr vmíchejte vařené nudle a prohřejte. Servírujte posypané sezamovým semínkem.
Načítám komentáře...