Vepřový guláš
Seznam surovin
- vepřové maso 700 gramů (krkovička)
- vepřové vnitřnosti 500 gramů (ledvinky, slezina, vepřový jazyk, srdce a játra)
- sádlo 2 lžíce
- cibule 3 kusy
- paprika sladká 1 lžíce
- kmín 1 lžička (drcený)
- česnek 3 stroužky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso i vnitřnosti nakrájejte na kostky. Do hrnce vložte sádlo, nechte ho rozpustit a osmažte v něm pokrájené cibule dozlatova. Pak přidejte maso a vnitřnosti a ze všech stran osmahněte. Zaprašte vrchovatou lžící mleté červené papriky a za občasného míchání duste, dokud se všechna voda, kterou maso pustilo, neodpaří a nezůstane jen tuk.
Maso lehce osolte, přidejte kmín a prolisovaný česnek. Podlijte vodou, přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste asi 40 minut (bude-li třeba, guláš občas zamíchejte nebo podlijte trochou vody). Poté pokličku odklopte, zvyšte teplotu a opět nechte vydusit všechnu tekutinu.
Mouku za nepřetržitého míchání smažte asi tři minuty na pánvi, podlijte trochou vody a guláš zaprašte. Nechte na mírném plameni ještě 20 minut probublávat a průběžně míchejte, případně podlévejte. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem.
Načítám komentáře...