Žarkoje
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (krkovice bez kosti nebo hovězí plec, nebo skopové)
- brambory
- olej
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, do výpeku dáme pokrájenou cibuli, velkou, celou očištěnou, ale neloupanou paličku česneku rozpůlenou - tu položíme řezem nahoru. Vrátíme maso, přidáme 2 až 3 bobkové listy, pár zrnek nového koření, a ještě pár kuliček pepře. Podlijeme, zakryjeme a pečeme - nejlépe v litinovém pekáči.
Když je pečeně měkká, odsuneme maso trochu stranou - uděláme si místo - přidáme oloupané syrové brambory hezky pokrájené na čtvrtky, podlijeme, aby byly do půlky potopené, maso otočíme, zakryjeme, po asi 10 minutách odklopíme a zprudka necháme zčervenat - jak maso, tak brambůrky.
K tomu podáváme libovolný zeleninový salát.
Načítám komentáře...