Závitky z krkovice plněné fazolemi a mungem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (krkovice)
- mungo 200 gramů
- pivo tmavé 2 decilitry (10%)
- fazole bílé 150 gramů (drobné)
- špenát 150 gramů (listy)
- cibule 2 kusy (menší)
- olej 0,4 decilitru
- česnek 2 stroužky
- hořčice dijonská 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sádlo (na vymazání)
Postup přípravy
Přes noc namočené mungo a fazole uvaříme doměkka (každou luštěninu zvlášť). Najemno nakrájenou 1 cibuli necháme zezlátnout na oleji s plátky česneku. Přidáme vařené fazole, mungo, hořčici, očištěný nakrájený špenát, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme. Odstavíme a necháme zchladnout.
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na ně připravenou náplň a opatrně stočíme. Závitky ovážeme provázkem a narovnáme do vymazaného pekáčku.
Přiklopené závitky pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 40 minut a podle potřeby podléváme pivem.
Načítám komentáře...