Hamburgerové housky s červenou řepou
Seznam surovin
- vepřové maso 250 gramů (kýta)
- sádlo 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- řepa červená 500 gramů
- citron 1,5 kusu
- křen 1 lžička (nastrouhaný)
- jablka 1 kus (nakyslé)
- houska 4 kusy (hamburgerové)
- majonéza 4 lžíce (na potření housek)
- salát hlávkový 4 listy
- řeřicha 1 balení
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte sádlo a osmažte na něm osolené a opepřené maso nakrájené na nudličky. Vyberte je a odložte na teplý talíř vyložený ubrouskem, který z nich odsaje tuk.
2. Na jinou pánev nalijte olej, zahřejte ho a zpěňte na něm jemně nakrájenou šalotku. Přidejte oloupanou, jemně nastrouhanou řepu, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a duste asi 5 minut dohusta. Přimíchejte nastrouhaný křen a 1 lžíci oloupaného a jemně nastrouhaného jablka.
3. Rozkrojené housky rozložte na plech a opečte je nasucho v troubě, asi 5 minut.
4. Opečené poloviny housek podávejte potřené majonézou, obložené listy salátu, teplou řepnou pomazánkou a nudličkami masa. Povrch ozdobte řeřichou.
Poznámka k receptu
Řepu, zejména drobnější, můžete upéct neoloupanou den předem v troubě. A druhý den ji oloupat, nastrouhat… Pečená řepa má intenzivnější chuť, ale i barvu.
Načítám komentáře...