Královské řízky
Seznam surovin
- vepřové maso 10 plátků (libová kýta, nebo krkovice)
- moučka škrobová 1,5 hrsti
- vejce 4 kusy
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- majoránka 1 lžička
- paprika pálivá 1 lžička
- kečup 1 lžíce (ostrý)
- česnek 5 stroužků
- cibule 1 kus
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepejte, osolte a obalte v solamylu. Z vajec, majoránky, pepře, soli, kečupu, papriky, prolisovaného česneku a jemně nasekané cibule umíchejte směs.
Plátky obalte ve směsi, uložte do hrnce nebo mísy, zakryjte a nechte 3 - 5 dní v chladu uležet.
Řízky smažte na rozpáleném oleji doměkka. Podávejte s vařenými bramborami, hranolky či kroketami a se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Nejste-li milovníky ostrých pokrmů, zaměňte pálivou papriku za sladkou a ostrý kečup za jemný.
Načítám komentáře...