Nadívané vepřové medailonky
Seznam surovin
- vepřové maso 12 plátků (kýta, nebo panenka - medailonky)
- ořechy pekanové 12 kusů (nebo vlašské)
- meruňky 6 kusů (sušené)
- švestky sušené 6 kusů
- slanina anglická 50 gramů
- koňak (40%) 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
Postup přípravy
Sušené ovoce omyjte, zalijte koňakem, citronem a nechte rozležet.
Medailonky lehce naklepejte, maso shrňte do původního tvaru a do každého medailonku vyřízněte kapsičku. Vždy jedno ořechové jádro a jeden sušený plod zabalte do malého plátku slaniny a vsuňte do kapsičky.
Medailonky osolte, opepřete a potřete olejem a zvolna je upečte na grilu ze všech stran. Podávejte s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Medailonky můžete přelít medovou nebo ovocnou omáčkou.
Načítám komentáře...