Nejlepší vepřové tacos, kořeněné černé fazole & zahradní salát s avokádem
Seznam surovin
Vepřové:
- vepřové maso 350 gramů (vepřový bůček bez kůže)
- semínka fenyklová 1 lžička
- paprika zauzená 1 lžička
Fazole:
- olej olivový
- kmín římský 1 špetka
- cibulka jarní 3 kusy
- česnek 2 stroužky
- fazole černé 1 plechovka (konzervované 400 g)
Salát:
- paprička chilli červená 1 kus (nebo zelená)
- salát římský 2 kusy
- avokádo 1 kus (zralé)
- rajčata 1 kus (velké zralé)
- jablka 1 kus
- sójová omáčka (s nízkým obsahem soli)
- olej olivový 1 lžíce (extra panenský)
- limetka 1 kus
K podávání:
- chilli omáčka (zn. Lingham´s )
- jogurt bílý 4 lžíce (netučný)
- chlebové placky 8 kusů (kukuřičné tacos)
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na 1cm kostičky a smažte je ve velké pánvi spolu s fenyklem, paprikou, se solí a s pepřem, pravidelně promíchávejte
2. Do střední pánve dejte 1 lžíci olivového oleje a římský kmín
3. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou jarní cibulku, prolisujte neoloupané stroužky česneku, přidejte fazole i s nálevem a zlehka povařte
4. Chilli papričku a většinu horních lístků koriandru nakrájejte najemno, avokádo oloupejte a nakrájejte na kousky spolu s rajčetem
5. Promíchejte a všechno to navršte na tác, navrchu posypte nahrubo nastrouhaným nebo na malé hranolky nakrájeným jablkem
6. Chilli omáčku promíchejte s jogurtem, aby byl mramorovaný
7. Fazole promíchejte, rozmačkejte a okořeňte podle chuti
8. Salát zakapejte trochou sójové omáčky, olivovým olejem a limetovou šťávou, pak promíchejte
9. Z bůčku slijte přebytečný tuk a pak vše hned podávejte s hromádkou tacos a se všemi dalšími přísadami, posypané zbylými lístky koriandru
Poznámka k receptu
Bleskovku plnou typicky mexických chutí můžete podávat jako pohoštění nebo lehkou večeři.
Načítám komentáře...