Pikantní medailonky s mrkví
Seznam surovin
- vepřové maso 12 plátků (medailonky, ze hřbetu či kýty)
- mrkev 500 gramů
- cibule červená 1 kus
- česnek 6 stroužků
- brusinky 2 lžíce (sušené, nebo sterilované)
- cibulka jarní 1 svazek
- šťáva citronová 3 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete, potřete citronovou šťávou a lžící oleje. Nechte chvíli rozležet.
Mrkev očistěte, podélně překrojte a nakrájejte na asi 3cm kousky, vložte je do kastrůlku, podlijte a poduste doměkka. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky. Omyté brusinky zalijte zbytkem citronové šťávy. Pokud jste použili sterilované brusinky, jen je slijte.
Na pánvi potřené olejem opečte z obou stran medailonky a přendejte je do zapékací mísy. Do pánve dejte podle potřeby olej, vložte cibuli a lehce ji opečte, přidejte i česnek, mrkev, brusinky a ještě minutu opékejte.
Směs přendejte k masu, mísu vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 10 - 15 minut. Podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Návod na samostatnou přípravu sušených brusinek, nechcete-li si je kupovat. V létě nasbíráte brusinky a pomalu je sušíte celý den v teplé, ale ne horké troubě. Můžete také použít brusinky sterilované.
Načítám komentáře...