Sweet pork podle Paula
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů (kýta)
- vývar kuřecí 500 mililitrů
- sójová omáčka 200 mililitrů (sladká)
- zázvor (čerstvý 5 cm)
- paprička chilli červená 2 kusy (sušené)
- rybí omáčka (podle chuti)
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a ty pak na kousky asi 2 x 3 cm. Asi 2 minuty je povařte, hned sceďte a omyjte ve studené vodě. Vyplaví se tak všechny nečistoty a nadbytečné bílkoviny, které se při vaření obvykle srážejí na hladině.
2. Zázvor očistěte a nakrájejte na nudličky, chilli papričky nasekejte, vše přidejte do hrnce k vývaru a sójové omáčce. Nálev dochuťte rybí omáčkou a bílým pepřem.
3. Přidejte maso, přiveďte k varu, pak oheň stáhněte a pomalu vařte. Omáčka se zredukuje a zhoustne, maso musí změknout. Bude to trvat asi 90 minut. Hotovou omáčku případně ještě dochuťte rybí omáčkou a pepřem.
Poznámka k receptu
Tuhle neobvyklou úpravu dělává Paul i ve své restauraci Sansho, takže si můžete připadat jako skutečný šéfkuchaři. Kombinace vepřového v omáčce a pikantního salátu způsobí chuťovou explozi.
Načítám komentáře...