Vepřová roláda se zeleným pepřem
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (libová kýta)
- uzené maso 250 gramů
- okurky 2 kusy (sterilované)
- vejce 2 kusy (vařené natvrdo)
- pepř zelený 1 lžička (nakládaný )
- pepř černý (mletý)
- sůl
- voda 50 mililitrů
Postup přípravy
Římský hrnec namočte na půl hodiny do studené vody.
Maso prokrojte na plát a tence ho naklepejte, osolte a opepřete. Uzené maso jemně umelte, přidejte do něj nakládaný pepř, směs rozetřete po mase, rozložte na ni na čtvrtky nakrájená vejce a okurky. Pevně stočte a zajistěte.
Z hrnce vylijte vodu, vložte do něj roládu, podlijte jen velmi malinko, zakryjte poklicí, vložte do trouby (nesmí být předehřátá!) a pečte jeden a půl až dvě hodiny.
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...