Vepřová rolka ve slanině
Seznam surovin
- vepřové maso 700 gramů (kýta)
- vývar 3 decilitry
- klobása 2 kusy (bavorská, staročeská)
- pivo světlé 1/2 decilitru (10% 3,9% obj.)
- slanina anglická 70 gramů (plátky)
- cibule červená 1/2 kusu
- hořčice dijonská 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rozložené maso zakryjeme mikrotenovou fólií a rozklepeme na tenký plát. Plát opepříme, osolíme a potřeme dijonskou hořčicí. Na střed položíme klobásy a plát srolujeme do úhledné rolády, kterou nakonec obalíme plátky slaniny a zajistíme provázkem.
Roládu vložíme do pekáčku s nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme 1 dl vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 90 minut. Sejmeme alobal a při teplotě 170 °C dopečeme ještě 30 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
Šťávu slijeme, smícháme s pivem, přivedeme k varu a zalijeme moukou rozšlehanou s 0,5 dl vody. Na mírném ohni šťávu za stálého míchání 10 minut převaříme. Před podáváním rolku nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Poznámka k receptu
Rolku podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninovou oblohou.
Načítám komentáře...